e-banner_orizontio90Χ728

Διατροφικά Προγράμματα

Διατροφικά Προγράμματα προσαρμοσμένα σε κάθε ανάγκη

Διατροφικη εκπαιδευση

Η Διατροφική Εκπαίδευση απευθύνεται σε άτομα που επιθυμούν είτε να μειώσουν είτε να αυξήσουν το σωματικό τους βάρος καθώς επίσης και σε άτομα που ταλαιπωρούνται χρόνια και δεν έχουν καταφέρει να το σταθεροποιήσουν.
Σκοπός μας είναι ο ενδιαφερόμενος να αλλάξει το τρόπο που σκέφτεται και αισθάνεται απέναντι στο φαγητό, με αποτέλεσμα να διατηρεί το επιθυμητό του βάρος μακροπρόθεσμα. Για το λόγο αυτό, παρέχουμε ένα εξατομικευμένο και ισορροπημένο διαιτολόγιο, προσαρμοσμένο στις προσωπικές ανάγκες του κάθε ατόμου, στις διατροφικές του προτιμήσεις καθώς και στις καθημερινές του συνήθειες βοηθώντας το να αλλάξει το τρόπο ζωής του αλλά και τη σχέση του με το φαγητό.

diatrofika programmata ioanna karetsou diaitologos diatrofologos
diataraxes lipsis trofis ioanna karetsou diaitologos diatrofologos

Διαταραχες ληψης τροφης

Οι Διαταραχές Λήψης Τροφής σχετίζονται με σημαντικές διατροφικές αλλά και ψυχολογικές επιπλοκές. Μπορούν να οριστούν ως συνεχής διαταραχές όσον αφορά τη διατροφική συμπεριφορά του ατόμου, η οποία επηρεάζει σημαντικά τη σωματική υγεία και τη ψυχοκοινωνική λειτουργικότητα του.
Διαταραχές λήψης τροφής περιλαμβάνουν την ανορεξία, τη βουλιμία καθώς και την αδηφαγία.

Συμπτώματα μπορεί να είναι τα εξής: διαστρεβλωμένη εικόνα σώματος, συχνή ζύγιση, άσκηση με σκοπό τη μείωση του βάρους, αποφυγή κοινωνικών γεγονότων για να αποφευχθούν γεύματα, διαρκής απασχόληση με την εικόνα του σώματος, σημαντική αλλαγή στο σωματικό βάρος που δεν σχετίζεται με πρόβλημα υγείας, επισκέψεις στο μπάνιο έπειτα από γεύματα, αυξημένη χρήση συμπληρωμάτων, καθαρτικών , διουρητικών.

Σκοπός της υπηρεσίας είναι η αποκατάσταση θρέψης του ατόμου αρχικά.

Στα ανορεκτικά άτομα αυτό σημαίνει να επανέλθει το βάρος στα φυσιολογικά όρια, ενώ στα βουλιμικά άτομα να επιτευχθεί μεταβολική ισορροπία. Ο δεύτερος στόχος είναι να τροποποιηθεί η παθολογική συμπεριφορά πρόσληψης τροφής του ατόμου, ούτως ώστε να κρατηθεί το βάρος σε φυσιολογικά όρια και να ελεγχθούν κατά το δυνατό τα επεισόδια υπερφαγίας, οι προκλητικοί εμετοί καθώς και η χρήση καθαρτικών.
Η θεραπευτική προσέγγιση του ατόμου αφορά τόσο το ίδιο το άτομο που έχει διαταραχές λήψης τροφής , όσο και το οικογενειακό του περιβάλλον.

Αθλητικη διατροφη

Η Αθλητική Διατροφή απευθύνεται σε άτομα που θέλουν να βελτιώσουν την αθλητική τους απόδοση με τη βοήθεια της διατροφής. Για κάθε αθλητή προσδιορίζονται οι εξατομικευμένες ενεργειακές του απαιτήσεις και το δικό του ιδανικό σωματικό βάρος και σωματικό λίπος με τη χρήση 2 μηχανημάτων τελευταίας τεχνολογίας.

  • Ανάλυση σύστασης σώματος με τον αναλυτή Τanita MC-780MA

Η μέτρηση αυτή περιλαμβάνει τμηματική ανάλυση του λίπους καθώς και της μυικής μάζας του ατόμου για κάθε μέρος του σώματός του, καθώς και την ένδειξη των ιδανικών ποσοστών των τιμών αυτών.

  • Μέτρηση Μεταβολικού Ρυθμού Ηρεμίας (RMR) με το Fitmate

Ο Μεταβολικός Ρυθμός Ηρεμίας είναι η ελάχιστη ποσότητα θερμίδων που καταναλώνονται ώστε το σώμα να διατηρεί τις ζωτικές του λειτουργίες. Κάθε μεταβολισμός είναι διαφορετικός για αυτό και η τιμή του RMR δεν είναι ίδια για όλους.

Λαμβάνοντας υπόψιν τα αποτελέσματα των παραπάνω μετρήσεων, παρέχουμε ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα διατροφής με στόχο τη μεγιστοποίηση της αθλητικής απόδοσης του ατόμου.
Η υπηρεσία αυτή απευθύνεται σε:

  • Επαγγελματίες αθλητές
  • Άτομα που γυμνάζονται τακτικά και θέλουν να βελτιώσουν την απόδοσή τους
athlitiki diatrofi ioanna karetsou diaitologos diatrofologos

Δείτε παρακάτω όλες τις υπηρεσίες του γραφείου μας και μάθετε όλες τις χρήσιμες πληροφορίες για αυτές.

Η σύσταση του σώματός μας εκτός από το ότι καθορίζει την εμφάνισή μας, επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό και την υγεία μας. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, παχυσαρκία ορίζεται ως: «η κατάσταση που χαρακτηρίζεται από υπερβάλλον λίπος, σε βαθμό που επηρεάζει τόσο την υγεία όσο και την ευεξία του ατόμου».

Η εγκυμοσύνη αποτελεί μια από τις σημαντικότερες και μοναδικές εμπειρίες στη ζωή της γυναίκας. Είναι η μοναδική φορά, κατά την οποία οι διατροφικές της συνήθειες επηρεάζουν άμεσα ένα άλλο πρόσωπο.

Τα παιδιά και οι έφηβοι τείνουν να διαφοροποιούν τη διατροφή τους επιχειρώντας στην απώλεια βάρους που προκύπτει είτε από την πίεση του κοινωνικού περίγυρου, είτε από τα ‘’λανθασμένα’’ πρότυπα των ΜΜΕ.

Χρησιμοποιείται η διαγνωστική συσκευή Fitmate της Cosmed που αποτελεί την επανάσταση στο χώρο της μέτρησης μεταβολισμού

Κλινικές διατροφές που αφορούν: καρδιαγγειακά νοσήματα, ηπατικά νοσήματα, υπέρταση, καρκίνο, παθήσεις του γαστρεντερικού, διαβήτη και νεφρικές παθήσεις.